Resultats de la cerca bàsica: 12

Diccionari de la llengua catalana
1. rom 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Licor que s'obté destil·lant una mescla fermentada de melasses i suc de canya de sucre, al qual es dona de vegades amb sucre cremat un color vermellós. [...]
2. rom 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rèmol.  [...]
3. rom 3 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Truncat 1 1 . La punta roma d'un ganivet. Una fullola de caires roms. Unes tisores romes, amb la punta roma. [...]
4. plum-cake
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
5. grog
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua generalment calenta a la qual s'afegeix un licor fort, normalment rom, i llimona. [...]
6. tafia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rom sense envellir. [...]
7. cremat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
8. romejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer rom (un cap afuat, un cantell). [...]
9. ponx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua, te, etc., rom o un altre licor, sucre i suc de llimona. [...]
10. dobler 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Moneda medieval que valia 2 diners. Diners en general. Peça de fusta que es transporta en rai. Mesura de capacitat per a rom i aiguardent, emprada a Menorca, equivalent a una quarta part de lliura menorquina. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>